برنج چیست؟
کاربرد دو فلز برنج و برنز در صنعت لوسترسازی، از اهمیت بسزایی برخوردار بوده، برنج از مدتها پیش، حتی قبل از تاریخ شناخته شده بود در آن زمان که انسان هنوز فلز روی را نمیشناخت با ذوب کردن مس همراه با کالامین برنج تولید میکرد. برنج ترکیبی آلیاژی از مس و روی است. معمولاً ترکیب این آلیاژ با عناصر دیگر را برنز میگویند.این دو فلز، برنج و برنز در صنعت لوسترسازی کاربرد زیادی دارند.
امروزه تقریباً ۹۰٪ از فلزات برنج بازیافت میشوند، چون فلز برنج خاصیت مغناطیسی کمی دارد و به راحتی میتوان آن را از فلزات دیگرجدا کرد. بدین ترتیب برنج جدا شده را دوباره بازیافت میکنند. بازیافت فلز برنج و برنز در صنعت لوسترسازی مقرون به صرفه است.
ساختارهای بلوری برنج
بزرگترین وجه تمایز انواع برنج بر اساس ساختار بلوری آنهاست. دلیل این امر این است که ساختارهای اتمی دو عنصر مس و روی متفاوت است و آنها را بسته به نسبت محتوا و درجه حرارت ترکیب میکنند.
برنز چیست؟
برنز یا مِفرَغ آلیاژی است که عمدتاً از مس تشکیل شده و معمولاً با حدود ۱۲ تا ۱۲٫۵ درصد قلع و با افزودن فلزات دیگر (مانند آلومینیوم، منگنز، نیکل یا روی) و گاهی نافلزها مانند فسفر، یا شبهفلزهایی مانند آرسنیک یا سیلیسیم همراه است.
دورهٔ باستانشناسی که در آن برنز، یکی ازسختترین فلز مورد استفادهٔ گسترده بود، با عنوان عصر برنز شناخته میشود. آغاز عصر برنز در غرب اوراسیا و هند بهطور معمول به اواسط هزارهٔ چهارم پیش از میلاد و در اوایل هزارهٔ دوم پیش از میلاد در چین مربوط میشود.استفاده از برنز در جاهای دیگر نیز بهتدریج، گسترش یافت. عصر برنز با عصر آهن دنبال شد که از حدود سال ۱۳۰۰ پیش از میلاد آغاز شد و در حدود سال ۵۰۰ پیش از میلاد به بیشتر اوراسیا رسید.
تفاوت آلیاژ برنج و برنز در صنعت لوسترسازی چیست؟
آلیاژهای برنج و برنز با اینکه فلز پایه یکسان (مس) دارند اما تفاوت هایی با هم دارند. در ساخت برنج، از فلز زینک استفاده می شود اما برای تولید برنز، قلع به کار می رود. یکی از وجوه تمایز دو آلیاژ مذکور، رنگ آنها می باشد. معمولاً رنگ برنج زرد و سایه ای مات است. اما رنگ آلیاژ برنز قهوهای مایل به قرمز می باشد. برنج نسبت به برنز از انعطاف پذیری بالاتری برخوردار است. چون قلع نسبت به زینک، اتصال ذرات مس به هم را بهتر انجام می دهد. شکنندگی برنز از برنج بیشتر بوده، همچنین دیرتر اکسیده می شود. در نتیجه دوام بیشتری هم نسبت به برنج دارد. از هر دو فلز در صنعت لوستر سازی استفاده می شود.
معمولاً آلیاژ برنج برای تولید اتصالات لولهکشی، برخی ظروف، آلات موسیقی و زیپ به کار گرفته می شود. پروانه کشتی ها و اتصالات آن، یاتاقان ها و … را هم با برنز می سازند. بنابراین ارجحیت این آلیاژها به کاربردشان بستگی دارد.
خرید و فروش ضایعات برنج و برنز در صنعت لوسترسازی
آلیاژهای مذکور دارای قابلیت بازیافت بوده و طبیعتاً ضایعات آنها نیز ارزشمند می باشد. خرید ضایعات برنج و برنز و استفاد کاربردی در صنعت لوسترسازی از اهمیت بالایی برخوردار است.
تفاوت لوستر برنج و برنز در صنعت لوسترسازی چیست؟
فرق لوستر برنج و برنز:
تمایز و فرق لوستر برنج و برنز فراتر از زیبایی شناسی صرف است. ترکیب، ویژگی ها و حتی مفاهیم فرهنگی را در بر می گیرد. برنج، آلیاژی از مس و روی، به دلیل ظاهر طلایی درخشان خود شناخته شده است. از سوی دیگر، برنز ترکیبی از مس و قلع با رنگ قهوهای مایل به قرمز تیرهتر است. این تمایز در رنگ اغلب اولین تفاوت قابل توجه بین این دو ماده است.
لوسترهای برنجی درخشندگی درخشانی را به نمایش می گذارند که چشم ها را به خود جلب می کند و آنها را به انتخابی محبوب برای دکوراسیون داخلی مدرن تبدیل می کند. آنها ظرافتی معاصر دارند که سبک های مختلف طراحی را تکمیل می کند. از سوی دیگر لوسترهای برنزی حس جذابیت و لوکس کلاسیک را القا می کنند. رنگ های گرم و خاکی آنها جذابیتی بی انتها می بخشد که با محیط های سنتی و روستایی طنین انداز می شود.